Nyheter från ISE 2024

Nyheter från ISE 2024
BSS har lanserat Soundweb OMNI, nästa generationens Soundweb! Först ut är processorerna 512p och 256p (512x512 respektive 256x256 kanaler Dante @ 96 kHz) som erbjuder massiv DSP kraft, redundanta PSU & Nätverksportar, integrerad 128ch Media Player samt up till 160 AEC kanaler och 64 VoIP linjer. Utöver de välbekanta Logic funktionerna har vi också en Scripting Engine med AMX MUSE teknologi vilken bl.a. ger support för integration med existerande BSS Soundweb London, Contrio paneler eller Crown DCi förstärkare, utöver integration med tredjeparts enheter.

I OMNI-serien har BSS också lanserat I/O expandrarna 32e och 16e (8x8x8 I/O & 24 GPIO resp. 4x4x4 I/O & 12 GPIO), där varje ljud I/O-port är konfigurerbar antingen som analog eller stereo AES3 digital. Dessutom är vissa ljud I/O-portar och alla GPIO-portar riktningskonfigurerbara som antingen ingångar eller utgångar. Vidare finner vi Studio-grade Mic-Preamps och Hi-Rez AD/DA.

Samtidigt lanseras mjukvarusviten AVX med som sömlöst integrerar AVX Architect med AVX Control. AVX Architect hanterar obegränsat antal enheter i ett canvas och används för system diagram, konfigurering av enheterna och custom UI design. AVX Control är en cross-platform app (Windows, iOS, Andriod & AMX Varia persona) där användaren ges tillgång till sagda custom UI paneler.LÄS MER HÄR
JBL har lanserat Venue Synthesis – en gratis applikation för 3D-akustiksimulering av JBL Performance Audio-högtalare. Venue Synthesis har tre lägen:
  • Venue: Designa ett rum från grunden eller generera genom att importera 2D/3D-ritningar.
  • Acoustics: Konfigurera och finjustera högtalarmodeller, position, vinklar, DSP, förstärkarinställningar och andra parametrar, och få detta snabbt visualiserat i hög upplösning. Systemet visualiserar även akustisk delay med verktyg för optimering.
  • Mechanics: Finjustera mekaniska inställningar för att säkerställa en säker och trygg upphängning, generera upphängningsmanualer och exportera data till JBL ArrayLink.

LÄS MER HÄRAMX har haft live-demonstrationer av MUSE Automator. Detta är en anpassad version av den välkända Node-RED-plattformen, vilket möjliggör avancerad programmering utan användning av något kodningsspråk. LÄS MER HÄR.

AMX har lanserat SVSI N3300 Series. Detta är en serie enkodare och dekodare för streaming via Dante AV-H eller H.26x. I det senare läget skickas det samtidigt i 4K60 och 1080p för att ge bästa videokvalitet lokalt och lägsta bandbredd för fjärrvisning eller recording. LÄS MER HÄR.

Dessutom har de introducerat nya USB-C-moduler i Hydraport-serien, inklusive en övergång från USB-C till HDMI. LÄS MER HÄR.TiGHT AV har lanserat tre nya produkter under årets mässa:
  • T-Network Series - en banbrytande serie AVoIP-enkodrar och dekodrar som bygger på Dante AV-A. Bland funktionerna kan nämnas avancerad routing för ljud/video/USB/kontroll, videoväggdesigner och PoE+ pass-through.
  • USB-SW21 - en host switcher som låter två datorer växla för att ha kontroll över USB-enheter i ett rum, som kamera, mikrofoner, högtalare, skärmar etc. En smart lösning för alla BYOM-rum!
  • SPK1-C880T-WH - en kostnadseffektiv takmonterad installationshögtalare med inbyggd transformator för både lågohmig och 70V/100V-drift. Högtalaren har prestanda som gör den lämplig för både tal och bakgrundsmusik.

LÄS MER HÄR
Televic D-Cerno är ett pålitligt och enkelt konferenssystem för mötesrum och konferenslokaler. Nu har de lanserat D-Cerno AE - en ny 19’’ rackmonterbar centralenhet med 2 x USB-C (ljud och flerkanalsinspelning), LAN-port med anslutning till webbserver, kamerakontrollprotokoll och AES67!

LÄS MER HÄR
Den taiwanesiska kvalitetsproducenten Lumens har lanserat två nya kameror. TR60A är en modell med integrerad mikrofon-array för att lokalisera ljudkällan med hänsyn till voice-tracking. Kameran har också en dubbel 4K-lins för motion-tracking. TR70 är en modell för long-range motion-tracking upp till 30 meter, idealisk för användning i stora auditorier.

Lumens har även lanserat en serie AVoIP-enkodrar och dekodrar, inklusive en variant med Dante AV-H som låter dig skicka en referenskanal till en Yamaha- eller Sennheiser-takmikrofon för AEC (automatic echo cancellation).

LÄS MER HÄR

Skriv en kommentar
Du måste logga in/registrera dig för att kunna skriva kommentarer.
Filters
Sort
display