JBL SRX900

JBL SRX900
JBL SRX900 lanserades i maj 2022, och nu när Murphy's Law verkar ha gått sin gång har vi äntligen ett stort antal högtalare i lager.

Nedan hittar du texten från lanseringen, samt länkar till de olika modellerna. Är du intresserad av en demo? Kontakta Martin eller Lennart!Efter år av produktutveckling är SRX900 nu äntligen redo för lansering! Detta är en serie aktiva högtalare designade från grunden, med ett antal funktioner hämtade från flaggskeppen i VTX-serien.

Här får du mycket hästkrafter i kompakt design, med ett användarvänligt riggsystem och all DSP du behöver för både trimning och övervakning. Och eftersom topparna i SRX900 både kan flygas och stativmonteras/stackas är de lika lämpliga för permanent installation som på turné.


Serien består av följande modeller:


SRX906LA
 • Dubbla 6,5" baselement (2186G)
 • Enkel 1,5" kompressionsdriver (2432H-3)
 • Frekvensrespons 63 Hz - 17 kHz (-10 dB)
 • Mått H/B/D: 243 mm x 507 mm x 420 mm
 • Vikt: 16,8 kg

SRX910LA
 • Dubbla 10 "baselement (261G-1)
 • Enkel 1,5" kompressionsdrivrutin (2432H-3)
 • Frekvensrespons 53 Hz - 19 kHz (-10 dB)
 • Mått H/B/D: 305 mm x 716 mm x 519 mm
 • Vikt: 26,7 kg

SRX918S
 • Enkel 18" subwoofer (2279G-1)
 • Frekvensrespons 35 Hz - 90 Hz (-10 dB)
 • Mått H/B/D: 575 mm x 684 mm x 683 mm
 • Vikt: 44,5 kg

SRX928S
 • Dubbel 18" subwoofer (2279G-1)
 • Frekvensrespons 31 Hz - 100 Hz (-10 dB)
 • Mått H/B/D: 575 mm x 684 mm x 683 mm
 • Vikt: 70,3 kg


HÖGTALARDESIGN

De specialdesignade diskanterna i kombination med en innovativ horn- och waveguidedesign, ger SRX900 en prestanda du vanligtvis behöver komma upp i dyrare trevägssystem för att hitta. Baselementen har JBL:s egenutvecklade Differential Drive "dual-voicecoil, dual-gap"-teknologi, som ger bättre värmeavledning, högre effektivitet och bättre dynamik än konventionella single-coil-system. Den nya kompressionsdrivern har neodyniummagneter och ett titanmembran som ger skarpa transienter, suverän dynamik och ökad känslighet över 10 kHz, för en linjär HF-respons vid alla nivåer.

Topparna har även JBL:s banbrytande RBI (Radiation Boundary Integrator) design, där HF- och LF-elementen delar samma horn. Detta ger en kraftigt förbättrad horisontell spridning, samtidigt som det hjälper till att minimera lådans storlek. En noggrant designad waveguide säkerställer perfekt summering mellan högtalarna i ett array, och det stora hornet ger ökad bas samtidigt som det minskar oönskad energi bakom arrayet.

Eftersom SRX900 är ett komplett sortiment av toppar, subbar, rigging och avancerade kontrollmöjligheter, är det ett mycket skalbart system. Börja smått och bygg det med tiden! SRX900 är också designad för att fungera sömlöst tillsammans med andra JBL turné-högtalare, när det gäller voicing och fasegenskaper.FÖRSTÄRKARE
Inte heller på förstärkarsidan har JBL satsat på färdiga lösningar. Den nya Class-D-förstärkaren är designad från grunden, för optimal prestanda med SRX900. Förstärkarna har även passiv kylning, utan öppna hål som kan släppa in vatten eller damm i elektroniken. Upp till åtta SRX906-högtalare och fyra SRX910-högtalare kan anslutas till samma krets, vilket minimerar kabelkomplexiteten och sänker kostnaderna.

DSP
JBL SRX900 har all nödvändig DSP för att optimera och justera systemet, inklusive 24-bands parametrisk EQ, 2000 ms fördröjning och gainkontroll. JBL:s egenutvecklade Array Size Compensation (ASC)-filter korrigerar för olika arraystorlekar, medan det FIR-baserade Throw Distance Compensation-filtret (TDC) kompenserar för luftburen ljudförlust, för en jämnare ljudfördelning utan att behöva lägga timmar på att mäta och justera systemet. En intern brusgenerator kan användas för att testa systemet utan behov av en extern mixer.

SRX900 Series Advanced LevelMax Limiters, utvecklade av JBL och Crown för Crowns I-Tech HD-förstärkare, använder sofistikerade algoritmer för att skydda elementen från mekaniska skador. RMS-begränsning och långvarigt termiskt skydd håller temperaturen under kontroll, vilket säkerställer tillförlitlig drift under alla förhållanden.

PROGRAM FÖR KONTROLL
SRX900-serien stöder HARMANs nya HControl Ethernet-protokoll, som ger ökad stabilitet, minskar belastningen i nätverket och eliminerar behovet av komplexa IP-adresser. Istället kan varje högtalare ges ett numeriskt värde, och alla modeller har två nätverksplatser för enkel seriell anslutning. Standard-off-the-shelf switchar och routrar kan användas.

SRX900-seriens mjukvarupaket tillåter användaren att hantera systemdesign och kontroll på Windows, macOS, iOS och Android-plattformar. Använd JBL LAC-3 simuleringsprogramvara för systemdesign och den nya JBL Performance-plattformen för systemadministration. En LCD-skärm på baksidan av högtalaren ger också full tillgång till kontrollfunktioner.RIGGING OCH TILLGÄNGLIGA TILLBEHÖR
SRX900-serien är designad för både permanent installation och mobila applikationer och kan konfigureras som en ground-stack, med en "dansbandspinne" eller som en array med upp till 16 enheter. Ett trepunktsriggsystem, hämtat från VTX-serien, gör riggningen enkel och säker, oavsett systemstorlek eller kompetensnivå. Ställ bara in vinkeln med systemet nedåt, och dessa låser sig på plats när systemet lyfts. Tillgängliga tillbehör inkluderar flygramar, truss-clamps, baseplates, distanser, flightcase och vagnar.KABINETTET
Kabinettet för topparna är av komposit medan subbarna har 18 mm plywood. Designen är optimerad för akustisk prestanda, med fyra dubbla basportar som tillåter luftflöde även vid maximal prestanda, och mekanik som styr lufthastigheten vid porten, och eliminerar störningsljud vid grillen. Högtalarna har stängda sidopaneler och integrerade handtag, för ett rent och modernt utseende. Liksom alla JBL-högtalare genomgår modellerna i SRX900-serien 100 timmars tortyrtest för att säkerställa att de kommer att fungera felfritt och tillförlitligt under verkliga förhållanden.
Skriv en kommentar
Du måste logga in/registrera dig för att kunna skriva kommentarer.
Filters
Sort
display